Inloggen op AutoDNS tijdelijk niet mogelijk
Incident Report for XXL Hosting & Cloud Provider
Resolved
This incident has been resolved.
Posted Apr 04, 2023 - 11:49 CEST
Monitoring
We hebben een update over de storing waardoor niet kan worden ingelogd op AutoDNS.

Bij onze toeleverancier - die ook toegang heeft tot AutoDNS - heeft een veiligheidsincident plaatsgevonden. Het AutoDNS-wachtwoord van een medewerker was per ongeluk gedeeld. Uit voorzorg zijn daarom de wachtwoorden van alle AutoDNS-users gereset. Deze medewerker had tweefactor-authenticatie en IP beveiliging ingeschakeld, waardoor er geen ongeautoriseerde toegang tot het AutoDNS-systeem is geweest. De reeds gecontroleerde logs bevestigen dit ook.

Om als reseller weer in te kunnen loggen op AutoDNS, kun je een nieuw wachtwoord instellen voor je AutoDNS-user. Dit kan door in te loggen op ons dashboard. Volg dan de stappen die op de volgende pagina staan beschreven: https://www.xxlhosting.nl/handleidingen/473-inloggen-op-autodns

Als je tweefactor-authenticatie gebruikt, dan is deze code niet gewijzigd. Je kunt dus na het opnieuw instellen van je wachtwoord inloggen met je bestaande 2FA-code.

De wachtwoorden van subusers kunnen door de hoofd-user worden aangepast in AutoDNS. De hoofd-user kan zijn wachtwoord via ons dashboard opnieuw instellen, zoals hierboven staat beschreven.

Onze excuses voor het ongemak. Op het vlak van beveiliging nemen we liever te veel, dan te weinig maatregelen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.
Posted Apr 04, 2023 - 11:37 CEST
Investigating
Door een storing is het tijdelijk niet mogelijk voor resellers om in te loggen op het AutoDNS domeinregistratiesysteem. We zijn bezig te onderzoeken wat de oorzaak van het probleem is, en zullen vervolgens er alles aan doen om dit issue zo snel mogelijk op te lossen.

Deze storing heeft geen impact op de werking van de domeinnamen en DNS zones. Ook de AutoDNS API werkt nog normaal.

We houden je via deze pagina op de hoogte.
Posted Apr 04, 2023 - 07:34 CEST
This incident affected: XXL Hosting: domeinregistratie & DNS (AutoDNS - login.autodns.nl).